Image Map
Teraz jest Śr paź 16, 2019 2:56 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr kwi 08, 2009 10:25 pm 
KOALA - sprawdza czy mu smakuje

Dołączył(a): N lut 22, 2009 6:11 pm
Posty: 1
Lokalizacja: Częstochowa
Witam gorąco wszystkich i proszę o pomoc!
Lecę do Cairns za dwa tygodnie i nie mogę zrozumieć mojego końcowego etapu podróży na bilecie elektronicznym. Mianowicie, lecąc do Paryża a potem do Hong Kongu wiem, że mam podany nr lotu i konkretną godzinę o której mam wsiąść i polecieć dalej. OK. Natomiast na końcu pisze tak:
Hong Kong-Brisbane QL
Brisbane QL - Cairns QL
(1 Stop)
Teraz nie wiem czy, ten sam samolot ma międzylądowanie w Brisbane i leci dalej a ja mam z niego nie wysiadać, czy może inaczej się to odbywa?
Błagam pomóżcie bo na domiar złego z nikim się potem nie dogadam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 09, 2009 1:38 pm 
RED KANGAROO - staly bywalec

Dołączył(a): N kwi 20, 2008 4:17 pm
Posty: 452
Lokalizacja: Perth
oczywiscie masz ladowanie w Brisbane i pewnie przesiadka na inny samolot prawdopodobnie lokalnej lini do Cairns, nie znam lotniska w Brisbane. Na bilecie masz podane numery lotu jakim polecisz i tym sie kieruj. Jestem pewien ze musisz zmienic samolot


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 10, 2009 2:42 am 
RED KANGAROO - staly bywalec

Dołączył(a): So sty 31, 2004 9:22 pm
Posty: 962
Polecam sprawdzic dokladnei bilet i zadzwonic do lini lotniczych w razie jakichs watpliwosci.

Podejrzewam ze masz przesiadke w Brisbane i tam prawdopodobnie przjedziesz przez Immigration and Customs, potem musisz przejechac na Domestic Terminal (sprawdz na bilecie). I tam zrobic checkin na lot do Cairns. Przejazd kolejka z International na Domestic jest darmowy. Ale musisz pokazac ze masz bilet jak wchodzisz na stacje.

Brisbane ma najglupiej na swiecie rozwiazane lotnisko. Wiec jesli bedziesz tam pamietaj ze musisz wyjsc na International i przjejsc po schodach (winda tez jest) do rail station, tam wsiadasz w pociag ktorym przjezdzasz jeden przystanek (z bagazami). Upewnij sie ze wsiadasz do pociagu ktory jedzie we wlasciwym kierunku.

Jesli twoj samolot zatrzymuje sie tylko w Brisbane i kontynuuje do Cairns ladujac na Cairns International terminal, wtedy masz troche latwiej bo nei musisz tachac walizek i z twoim biletem w zebach zaprezentowac sie jakiemus pajacowi na stacji ktory Cie wpusci do pociagu. To jednak dzieje sie bardzo rzadko.

Glupota projektujacych lotnisko w Brisbane wydaje sie przesiakac kazdy jego aspekt. Wysiadajac z taksowki musisz uwazac aby inne taksowki cie nie przejechaly.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N kwi 12, 2009 10:55 pm 
KOALA - sprawdza czy mu smakuje

Dołączył(a): Pn mar 30, 2009 12:06 pm
Posty: 2
Witaj,

jezeli to linia Cathay Pacific to nie martw sie. W lipcu lecialem i to wyglada w ten sposob, ze wyladowalismy w Brisbane, wyszlismy z samolotu, przeslismy przez kontrole (ale pozostalismy w strefie przy gatea'ch) a po jakis 2 godzinach weszlismy do tego samego samolotu i polecielismy do Cairns. Jak wyladowalismy to pasazerowie do Cairns wysiedli a Ci co lecieli do Hong kong'u to pozostali i polecieli dalej.
Po prostu jest to lot z przystankiem po drodze :)

Pozdrawiam,
Rafal


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL